Ammeteknik og stillinger

Amning.. Hold fast, hvor har jeg brugt meget tid på at google, hvad jeg synes burde være en ny OL-desciplin. Det virker så nemt! Læg baby til, spise, spise, spise, bøvse, pakke sammen = verdens nemmeste fastfood for baby. Og det er så smart, fordi det er godt for barnet, som får mors antistoffer, vitaminer og mineraler, og så producerer man nøjagtig så meget som baby har behov for, og det er billigt i forhold til erstatning og hurtigere. Og så er det hyggeligt.. Det er det så bare ikke med brystbetændelse og sår på brystvorterne.

Jeg var så heldig at kanonerne blev ladt på 3. dagen efter fødslen. Mine bryster var ved at eksplodere! Og det gik så let. Jeg lagde min søn til og mælken fossede ud så han var ved at få det galt i halsen, og han tog 500g på, på en 4 dage og min kæreste og jeg var mega stolte! Og så kom sårene, og jeg forstod det ikke, for han fik jo hvad han skulle have, så det jeg gjorde måtte jo være rigtigt. Jeg vil næsten hellere føde end at have ammesår på babserne. Og han blev ved med at suge det samme sted og jeg gruede hver gang jeg skulle lægge ham til og blev fuldstændig krampagtig i ansigtet, hver gang han tog fat.

Jeg læste flere steder at det kunne betyde at han ikke havde ordentligt fat, og jeg havde da også læst at brystvorten skulle være ud for næsen, så han skulle læne hovedet tilbage, når han skulle tage fat, men det tillagde jeg bare ikke den store betydning, og derfor var jeg forpint i en måned. Det må simpelthen være regel nr 4. Med lad mig lige stille reglerne op i kronologisk rækkefølge.

  1. Byg din ammerede! Find et hjørne i sofaen, en god lænestol eller en seng, hvor du altid har en flaske og en stofble liggende.
  2. Sid afslappet! Slap af i skuldrene, læg en pude i lænden og hav en pude klar ved siden af (eller en ammepude) så du kan klodse armen op efter du har lagt baby til, så mælken kan løbe frit.
  3. Placér baby med øret omkring din albue på den side hvis bryst du vil give og hold om babys numse med samme arm. Så har du godt styr på baby.
  4. Før din arm ind over din krop så baby tipper hovedet let tilbage og altså har brystvorten ud for næsen.
  5. Før baby mod brystet og ikke brystet mod baby.
  6. Når baby har fat, kan du hive let ned i underlæben, som gerne skal være krænget udaf, når baby ammer.
  7. Klods armen op og vær sikker på at du sidder behageligt.
  8. Mix stilling en gang imellem. Prøv med tvillingestilling, liggende amning, tilbagelænet amning og baby hen over skulderen. Dette for at undgå mælkeknuder. Man siger nemlig at brystet bliver tømt hvor baby har sin hage, så derfor er det smart at arbejde sig rundt om brystet, hvis du oplever at få knuder i det.

/Merle

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *