Mælkebombe müslibar

Denne opskrift er med inspiration fra Cana Buttenschøn og Mommy blog, og har til formål at øge mælkeproduktionen hos den ammende mor. Jeg har personligt haft god effekt af mælkebomben – eller, det vil sige, det har min søn 😉 Men jeg synes faktisk også at den smager rigtig godt; så uanset hvad, er den rar at have liggende, når man har en af de dage, hvor baby kun vil sove på armen, og man hurtigt skal have noget at spise med den ene hånd imens man ammer eller putter baby med den anden. Bomben er rig på en masse gode fedtstoffer, og derfor også rig på kalorier, så spis den med omtanke og nyd den – og drik masser af vand til, hvad du altid skal huske når du ammer.

Opskriften kommer her:

50 gram mandler

30 gram hasselnødder

50 gram græskarkerner

50 gram solsikkefrø

30 gram sesamfrø

30 gram hørfrø

30 gram kokosmel

30 gram durummel

50 gram kokosolie

1 dåse kondenseret mælk

Andre ingredienser du kan tilsætte er eksempelvis tørret frugt, havregryn, kakaonips, chokolade – det er næsten kun fantasien, der sætter grænser. 

Sådan gør du:  

  • Tænd ovnen på 125 grader varmluft.
  • Hak nødderne groft og hæld dem i en skål.
  • Tilsæt de andre ingredienser  og bland det hele godt sammen.
  • Fordel massen på en bageplade, beklædt med bagepapir. Kom lidt vand på hænderne og glat blandingen ud og pres massen fladt sammen.
  • Bages  i ca. en time.
  • Massen skal køle af på en rist i 15 minutter. Derefter skæres den ud i passende stykker, som kan pakkes ind i madpapir når de er kolde, eller opbevares i en lufttæt beholder. De har bedst af at blive opbevaret i køleskabet.

/Merle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *