Motorisk udvikling i hjemmet

Mange børn bruger rigtig meget tid foran skærmen, og flere og flere børn kommer til fysioterapi med nakkesmerter og hovedpine. Udviklingen i samfundet er, at skærmen kommer til at fylde mere og mere i børnenes dagligdag. Den bliver brugt som pædagogisk redskab fra vuggestuen og følger børnene indtil de bliver voksne. Men børn har brug for at bevæge sig, og mange er i tvivl om, hvordan de kan motivere til motorisk udvikling i hjemmet. Men det er slet ikke så svært 😉

I virkeligheden kan det være nok at tage børnene med på legeplads efter deres institution, hvilket mange også gør. Men hvis man ikke selv er outdoor-typen, eller vejret (eller påklædningen) bare ikke er til at lege ude, kan man sagtens gøre det i hjemmet.

Løsningen er ikke én, og man behøver ikke allesammen at hænge sansegynger op og lave klatrevæg i stuen og investere i dyre boldbassiner, selvom børn synes de er rigtig sjove. Det kan man godt, og det har vi gjort hjemme hos os. Og de leger da med det, bevares. Det behøver sommetider bare at være der og se spændende ud, og så kaster de sig ud i det.

Den alternative, men mindst lige så gode metode

Men sandheden er, at hvis vi smider foldemadrassen ud på gulvet, og spørger om de kan lave en koldbøtte, så går de helt amok. Foldemadrassen købte vi i øvrigt i lørdags til 399kr i Netto, og den ligger som et fast inventar på gulvet i stuen.
Men du behøver ikke engang investere i en foldemadras. Dit barns egen madras duer så fint. Eller endnu bedre.. SOFAEN! Og sofabordet!

“Men børn må da ikke hoppe i møblerne!”

Og det bestemmer du/I selvfølgelig helt selv. Det kan jeg ikke sige at de gerne må hjemme hos jer, men de må det gerne hjemme hos os. Og de har rigtig godt af det.

Den hjemmelavede balancebane

Så hvis du ikke er sart over dine møbler, og dine børn ikke har chokolade på fingrene. Og selvfølgelig, hvis de både tør og gerne vil give sig i kast med en hjemmelavet balancebane, så er det ellers bare at give sig i kast med det. Det kan sagtens være fra sofaen til sofabordet til puffen og hen på foldemadrassen. De vil elske det, og føle sig frie og blive udfordret på deres motorik, og din sofa skal nok overleve!

Det er selvfølgelig godt at ridse nogle regler op inden. Såsom at de skal have lov, inden de hopper op på bordet. Der må ikke både være fødder OG kopper/glas på bordet på samme tid. Og selvfølgelig, at man ikke må hoppe ovenpå hinanden. Det er reglerne hos os og ikke så meget andet, og dem accepterer de.


/Merle


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *